Posts

Image
Salam Pagi Jumaat Hari ni ciklin nak mendobi. Setelah dua hari hujan tak berhenti..alhamdulillah hari ni panas. So, kita start dengan mendobi dahulu..sebelum askar yang paling kecil bangun. Askar yang paling kecil tu baru berjalan..habis satu rumah di geledahnya dan tawaf 😅 Selepas mendobi, cik lin nak mengemas rumah untuk persediaan mak mertua datang. Masa raya hari tu, cik lin tutup pintu rumah. Tiada kunjungan saudara mara. Rumah cik lin dengan mak dekat aje. Mak sendiri di Cheras dan mak mertua di Selayang. Semua adik beradik di sini. Tapi ciklin ikut arahan kkm, tiada kunjung mengujungi. Dan setelah kerajaan kata boleh rentas negeri..barulah pintu rumah ciklin dibuka. Tapi opps...tetap serapkan sop tau 😊. Minggu lepas keluarga ciklin datang. Minggu ni keluarga mertua datang..bergilir2 😁 Dan selepas mendobi, mengemas dan memasak. Biasalah suri rumah..anak 4. Penat ...memang penat. Ramai yang tanya ciklin ni ambil apa? Macam tenaganya tak habis 😅 , sebenarnya ciklin amalkan minu

1st post

Image
Assalamualaikum Setelah di create sekian lama, setelah dah bersawang blog ni...sekarang barulah ada kekuatan menulis 😁 Sebenarnya ciklin ni sibuk sebagai ibu anak 4 yang sambil2 tu meniaga online. Ok lepas ini ciklin akan kongsi banyak petua. Memandangkan ciklin dan beranak 4..adalah sikit pengalaman.  Bye..kita jumpa lagi 😁